Arkiv

Arkiv

Martinus kosmologi, Dobbeltforelæsninger V og VI

Martinus' intuitivt forståede verdensbillede relateres til det naturvidenskabelige verdensbillede, som det ikke på nogen måde er i modstrid med.

Der vil være mulighed for at se sit eget livsforløb i det kosmologiske perspektiv og dermed forstå sin skæbnestruktur på en ny måde, som kan være overordentlig inspirerende og fremme en yderst optimistisk tilgang til livet.

Sidste forelæsning vil specielt dreje sig om skæbnestrukturen i relation til kroppen og den føde, kroppen næres af.

 

 Da Martinus' verdensbillede bygger på en sekulær tilgang til forståelse af lovmæssigheden, er der absolut intet i de tanker der fremlægges, man som tilhører skal sidde og TRO på. Her er alene tale om et menneskes bud på forståelse af universets lovmæssighed.

Man bedes altså ikke om at skrue hovedet af og bare tro på det, der siges, men i høj grad have det skruet godt på den dag og bruge det. Jeg kan garantere, at det ikke bliver kedeligt.

I dobbeltforelæsning V gennemgås symbolerne fra sidste del af 3. bind og bind 4 i Det Evige Verdensbillede.

Lø. den 7. febr. kl. 13-17.

Holdnummer: 2015001

Pris: 400 kr.

I dobbeltforelæsning VI gennemgås grundprincipperne i bind V, som er blevet til på baggrund af efterladte og ikke tidligere publicerede symboler men med Martinus' egne redegørelser.

Lø. den 14. marts, kl. 13-17

Holdnummer: 2015002

 

 

Gralsmysteriet, Parsifal og det såkaldt gode og onde

Man kan i vor kulturkreds vist ikke leve et liv uden at støde ind i den, gralen ...

Men hvad er den egentlig for noget, den hellige gral?

Hvad har den at gøre med kulturkristendom?

Hvad har den at gøre med Wagner?

Hvad har den at gøre med nazismen og anden hierarkisk tilgang til livet?

Hvad har den at gøre med hvid magi, eller sort?

Hvad har den at gøre med den nutidige menneskelige bevidsthed?

Og hvad har den at gøre med det, Martinus kalder kosmisk bevidsthed?

At den kan angå os inderligt og være inspiration til fornyelse af belivende kræfter, handler dette foredrag om.

Der vil være mulighed for drøftelse af alle de fremlagte tanker, som belyses i et mentalitetshistorisk og kognitionsneurologisk perspektiv.

Fr. den 27. febr. kl. 13.30-15.45

Holdnummer: 2015003

Pris: 200 kr.

Forelæser: Lisa v. Schmalensee

Sted: Strandagergaard, Strandagergårdsvej 5, 4500 Nykøbing Sj.

Atelieret.

BelX-skolen.

Tilmelding på adm@belx-skolen.dk

 

 

Martinus kosmologi, forelæsning III og IV.

Forelæsninger

Forelæsninger med gennemgang af grundprincipperne i Martinus' kosmologi ud fra symbolerne fra bog 2, 3 og 4 i Det evige verdensbillede.

Martinus' intuitivt forståede verdensbillede relateres til det naturvidenskabelige verdensbillede, som det ikke på nogen måde er i modstrid med.

Der vil være mulighed for at se sit eget livsforløb i det kosmologiske perspektiv og dermed forstå sin skæbnestruktur på en ny måde, som kan være overordentlig inspirerende og fremme en yderst optimistisk tilgang til livet.

Pris: 400 kr.

Forelæser: Lisa v. Schmalensee

Sted: Strandagergaard.

BelX-skolen.

Tilmelding på adm@belx-skolen.dk

 

 

 

Meditation for stressramte

v. hhv/Lisa von Schmalensee Magnússon, som på Kommunikationsakademiet har udviklet nye kognitive koncepter og Kurt Ligaard Sørensen, som er uddannet kommunikationsterapeut fra Kommunikationsakademiet.

Se evt. www.aakanden.dk

Stresset? Bange for at brænde ud?

 

Har man fået konstateret en sygdom, har man også ofte en uro i kroppen, som kan være uhensigtsmæssig for immunsystemet.

Når man mediterer, kommer man imidlertid til at opleve ro i såvel krop, psyke og sjæl, og en sådan tilstand kan være yderst befordrende for ens velbefindende.

På dette kursus er der introduktion til forskellige metoder, som tilpasses deltagernes behov.

Bl.a. inddrages arbejde med

1) lyd

2) maleøvelser

3) åndedrætsfokuserende meditation

4) meditation på sædtanker

 

Max. 7 deltagere

 

 

De store myter i kognitionsneurologisk perspektiv

forelæsningsrække v. mag.art. Lisa von Schmalensee Magnússon

 

Mennesket har i adskillige tusinde år gjort sig forestillinger om, hvor vi kommer fra, hvem vi kommer af, hvad vi er og hvad der skal komme: Skabt myter. Disse myter har nogle fælles træk, men også yderst interessante forskelle. Forskellene ser ud til at have at gøre med graden af frygt i den kultur de er opstået i, og denne med, hvordan vor hjerne fungerer. Så selvom vor hjerne ifølge neurologerne rent organisk ikke har ændret sig, siden vi begyndte at male tegn i huler, er der helt åbenbart alligevel sket noget. Dette noget har ifølge den del af neurologien, som har fokus på bevidstheden, kognitionsneurologien, at gøre med måden vi bruger den på, idet der opstår nogle specielle muligheder for empati og inspiration, når vi ikke føler os truede.

I disse forelæsninger forsøger vi at se en sammenhæng mellem den enkelte myte og tilstanden i den bevidsthed, i hvilken myten er opstået. Vi kommer også til at drøfte, hvor vidt det ser ud til at mennesket evner at forny sig selv i ånden.

 

1. Urmyter. 18. jan.

2. Græsk og nordisk mytologi. 25. jan.

3. Gammeltestamentlige forestillinger i lyset af Kierkegaards kinesisbegreb. 22. febr

4. Nytestamentlig og buddhistisk mytologisering. 1.marts.

5. Nutidens myter og logik. 15. marts

 

(Forelæsningsrækken blev holdt på Folkeuniversitetet i København i efteråret 2012).

 

Holdnummer 201302

Pris: 500 kr.

Strandagergårdsvej 5, Gelstrup, 4500 Nyk. Sj. Atelieret.

 

Konstruktiv og belivende kommunikation

 v/kommunikationspædagogerne Kurt og Mikael Ligaard Sørensen, far og søn.

Hvem kender ikke til i en samtale at føle energien falde helt ned i gulvhøjde, fordi man hverken bliver set eller hørt eller forstået? Det er det, vi kalder en aflivende samtale. Ikke rart, vel? Den er typisk for diskussioner, hvor formålet for begge parter er at vinde.

Og hvem kender ikke til at føle energien komme til at boble på en kreativ måde i hele ens sind og krop, fordi man føler sig netop set og hørt og forstået? Det er det, vi kalder en belivende samtale. Mere end rart, ikke sandt? Den er kendetegnende for dialogen, hvor formålet er at blive klogere på både den anden og sig selv og finde en løsning, som er til gavn og glæde for begge parter.

Foretrækker man det sidste, men har svært ved at få den til at lykkes helt så godt og ofte, som man gerne vil, kan man på dette kursus få redskaberne dertil.

Der vil i løbet af undervisningsforløbet være introduktioner til både den ikke voldelige kommunikation, krybdyrhjernekapringer, de to stresshormonsystemer og menneskets biografi.

Metoden er velegnet i alle relationer, ikke mindst i parforhold, i familien,  i vennekredsen, på arbejdspladsen og i politik.

 

Holdnummer: 20131

Bobjergskolen, Stadionvej 6, 4550 Asnæs, lokale 4B.

Start den 30. jan.

Onsdage 19 - 21

Lektioner: 12

Mødegange: 6

Pris: 350 kr.

 

Kursus i healingsmassage

 

v/Jette Liebst

HEALINGSMASSAGE er en massageform, der udføres med rolige bevægelser og lange strøg. Det er en massage der kan gå i dybden fysisk og mentalt. Du kan bruge healingsmassage som afstresning og som muskelforløsende. Det er en massageform der både kan bruges til at løse spændinger, den er god hvis du føler dig stresset, og den er et rigtigt godt redskab til wellnes.

På dette grundkursus lærer du grundformen i healingsmassage og kan efterfølgende give venner og bekendte en givende og virkningsfuld massage.

Kurset er bygget op i afsnit. Vi arbejder med en afgrænset kropsdel af gangen; først med demonstration og derefter øver man sig gensidigt på hinanden.

 

Tilmeld dig gerne sammen med en du gerne vil lære massageformen sammen med og udveksle  med. Din partner, en god ven/veninde eller et familiemedlem.

Medbring liggeunderlag/tynd madras, 2 lagner, 1 tæppe og massageolie. Det er en fordel også at have lidt notespapir med, og det er vigtigt at have drikkedunk med.

 

Fredfyldte og livgivende sacred dances på Strandagergaard

v/ danseleder Andrea Forman

Sacred Dances er danse, der stammer fra hele den mangfoldige verdens kulturer. De danses primært i den ældste danseform cirklen. Nogle af dansene er meget gamle, andre er nye koreograferede danse. Musikken til dansene er ligeledes fra hele verden - alt fra folkemusik, klassisk musik til nyere musik. Nogle danse er meget meditative, mens i andre bliver man hvirvlet rundt til en hurtig puls. Dansetrinene er oftest simple og kan læres af alle.

Med Sacred Dances finder du en hvilepause fra hverdagens travlhed og tankernes evige strøm. Dansenes simpelhed og fordybelse kalder på et indre nærvær og giver ro i krop og sjæl med en meget afstressende og meditativ effekt. Dansene har en stor healende kraft og rører sjæl og hjerte dybt. Deres livsglæde er smittende og det fællesskab, der opstår under dansene, er meget berigende. 

Sacred Dances nærer sjælen med fred, fordybelse og forbundethed med sig selv, hinanden og noget større.

Vi slutter kl. 16.45, og i forløbet er indlagt en kaffepause på en halv times tid. 

 

UNDER OK13

LYDVANDRING I NATUREN - For voksne og børn.

Med til en bæredygtig barndom hører lyrisk sanselige oplevelser i naturen, ikke mindst i gamle bøgeskove i fjordlandskaber.

Derfor skal vi denne sommerdag på lydvandring i Odsherreds natur mellem tusindårige stensætninger, i skov og ved strand.

 

Vi er et lydforsker-team - nysgerrige efter at mærke, opleve og måske også forstå naturens lyde og måske lave sjove og spændende lyde vha naturen i naturen?

Vi starter turen med en sansemeditation på de lyde som er omkring os. Hvor mange finder vi, og hvilke navne kan vi give dem?

Hvilke af naturens lyde har lydt i stenalderen?

Hvordan lyder de fire elementer: jord, ild, vand, luft?

Hvad gør lydene ved vore sanser og vore sind?

Vi undersøger de ting, der giver lyde for at finde ud af, hvordan de bliver til.

Kan vi lave lydkommunikation og musik ved hjælp af sten, vand, grene, strå og andre naturmaterialer?

Hvordan lyder vores stemmer og vores primitive musikinstrumenter i skoven eller på åbent land?

 Husk madpakke og tøj der passer til dagens vejr og naturens smuds. (Dog ingen "stroppetur").

Ved musiker/lydpædagog Hans Mogensen.

 Mandag den 29. juli

Mødested: Parkeringspladsen ved Sandskredet i Kongsøre Skov kl. 11-16 Pris: 100 kr.

Billetter kan bestilles på adm@belx-skolen.dk.

 

 

En plastisk nøgle til at forstå teenageren er at tage den unge alvorligt.

For voksne og unge.

Indledning ved efterskolelærer og kommunikationsterapeut Grethe Lindbjerg Sørensen, som har erfaring med undervisning og vejledning af unge mennesker, og som har udviklet nye belivende kommunikationskoncepter.

Hun stiller spørgsmålet:

Hvordan kan man møde den unge, når det er blevet en offentlig sandhed, at pubertetsbørn bliver lukkede og mutte og ofte rent umulige?

 

 

Måske er tiden inde til at erstatte konfirmationen med noget helt andet?

V. mag.art. og formand for Det Belivende Lisa von Schmalensee og Grethe Lindbjerg Sørensen.

 

En af de kendte præstevittigheder lyder, at man, hvis man har fået flagermus og vil have dem ud af kirken, så bare skal konfirmere dem, så viser de sig aldrig mere. Det er måske rigtigt. Men tager vi de unge alvorligt, kalder denne joke på nytænkning.

Gennem flere hundrede år har flere betydningsfulde videnskabsfolk og kunstnere i dette land sat store spørgsmålstegn ved nogle af kristendommens dogmer, såsom arvesynd og soning ved stedfortræder, noget som for moderne tænkende mennesker  hører overtroens univers til, herunder

· fysikeren H.C.Ørsted, der også var naturfilosof og anså Gud for at være en universel fornuftsorganisme og kristendommen en lang opdragelsesproces,

· den store storyteller Karen Blixen, der gerne ville have sig frabedt, at andre (Jesus) skulle påtage sig ansvaret for hendes fejltagelser

· og maleren Willumsen, der forsøgte at opdage Gud i lyset

· og går vi ud i den nutidige videnskabelige verden, er der biologen Stewart Kauffman, der mener, at tiden er inde til at genopfinde det hellige.

 

Er tiden mon ikke også ved at være inde til at tage sådanne kulturkristne alvorligt og finde helt nyt og bæredygtigt indhold at møde de unge med?

Vi kigger på diverse muligheder.

Efterfølgende workshop og debat.

Tirsdag den 30. juli kl. 14-18. Strandagergaard Refugium, Strandagergårdsvej 5, Gelstrup, 4500 Nykøbing Sjælland.

Pris 100 kr.

Billetter kan bestilles på adm@belx-skolen.dk og hos OK13.

 

 

 

Vår 2014

 

Konstruktiv og belivende kommunikation

 v/kommunikationspædagog Kurt Ligaard Sørensen

Hvem kender ikke til i en samtale at føle energien falde helt ned i gulvhøjde, fordi man hverken bliver set eller hørt eller forstået? Det er det, vi kalder en aflivende samtale. Ikke rart, vel? Den er typisk for diskussioner, hvor formålet for begge parter er at vinde.

Og hvem kender ikke til at føle energien komme til at boble på en kreativ måde i hele ens sind og krop, fordi man føler sig netop set og hørt og forstået? Det er det, vi kalder en belivende samtale. Mere end rart, ikke sandt? Den er kendetegnende for dialogen, hvor formålet er at blive klogere på både den anden og sig selv og finde en løsning, som er til gavn og glæde for begge parter.

Foretrækker man det sidste, men har svært ved at få den til at lykkes helt så godt og ofte, som man gerne vil, kan man på dette kursus få redskaberne dertil.

Der vil i løbet af undervisningsforløbet være introduktioner til både den ikke voldelige kommunikation, krybdyrhjernekapringer, de to stresshormonsystemer og menneskets biografi.

Metoden er velegnet i alle relationer, ikke mindst i parforhold, i familien,  i vennekredsen, på arbejdspladsen og i politik.

Handikaphold.

Meditation for stressramte

v/Kurt Ligaard, kommunikations- og meditationsterapeut med diplom fra Kommunikationsakademiet.

Se evt. www.aakanden.dk

Stresset? Bange for at brænde ud?

 

Har man fået konstateret en sygdom, har man også ofte en uro i kroppen, som kan være uhensigtsmæssig for immunsystemet.

Når man mediterer, kommer man imidlertid til at opleve ro i såvel krop, psyke og sjæl, og en sådan tilstand kan være yderst befordrende for ens velbefindende.

På dette kursus er der introduktion til prometheusmetoden, hvori der indgår egne sædtanker.

 

Max. 7 deltagere, hensyntagende hold.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kursusbeskrivelser fra forår 2013 samt året 2014

Mamuntisunio, el photonius - Jalium calaniluitus

BelX-skolen